måndag 14 maj 2018

Cancerrehab och väntan på besked...

Jag har så mycket att skriva att det nästan känns överväldigande och jag vet inte riktigt var jag ska börja.
Well, tillåt mig börja med att hylla Cancerrehabfonden och den fantastiska vecka jag fick förmånen att åka på till Frötuna Gård & Retreat utanför Uppsala. Ord räcker inte till för att beskriva hur JÄVLA givande den veckan var för mig. Vi var 14 kvinnor, som fått cancerdiagnos under eller strax efter graviditet och vi har alla samma ruttna erfarenheter av att moderskapet liksom överskuggas av en jäkla sjukdom som oinbjuden dök upp i vårt liv och tog över när det skulle vara som allra bäst.  Ångesten låg tung i rummet i vissa stunder, vi bär på så mycket trauma, press och stress att det ibland till och med för mig blev så oerhört ångestladdat att man knappt vet var man ska ta vägen. Men det var samtidigt så sjukt härligt! Vi har alla ärrade kroppar och själar men därmed bär vi på ett systerskap som är svårt att beskriva. Det är så befriande att prata med de som VERKLIGEN förstår vad man bär på, ärren som aldrig kommer läka. Jag tror det är därför vi väldigt ofta relaterar till varandra som ’bröstsystrar’. Vid poolen är det inte konstigt eller obehagligt att ha ärr, eller kortisonsvullen kropp, det är helt plötsligt normen och ingen bryr sig! Vi har visat ärr och nya bröst för varann helt otvunget, pratat om saker som är så jäkla privata men som har varit så skönt att lufta.
Jag har bevittnat panikångestattacker för första gången i mitt liv och lärt mig så mycket om andra och mig själv. Jag har lärt mig att meditera och älskar det, jag har njutit av mediyoga, jag har fått vila min trots allt sargade själ.  Jag är så jävla, jävla tacksam!!! Jag kan mala på i evigheter, men jag ska inte det idag. Men gör mig en tjänst. Jag har startat en Mors Dag-insamling till förmån för cancerrehabfonden. De får INGA statliga bidrag, de lever helt och hållet på folks vilja att hjälpa andra (tack Solidariska Sverige). Skänk gärna en slant så att fler kan få möjlighet att läka sin insida efter en cancerdiagnos. Varje krona räknas. Jag vet att man inte kan ge till allt, men 5kr, 10kr? Det har nog alla som läser min blogg råd med? Och ni är ganska många, det blir mycket pengar, min insamling är redan uppe i nästan 14000kr, det tog inte lång tid. Den är öppen till midnatt på mors dag - ska vi säga att vi får in 20000kr??? Det tycker jag vi satsar på! Tack på förhand! Här hittar ni min insamling.

Mina nyfunna väldigt goda vänner

Jag var på röntgen förrförra veckan. Imorgon kl 9.30 kommer domen. Jag vet inte hur jag känner. Jag känner mig ju frisk. Men samtidigt mår jag skit så fort jag försöker sluta med kortison, vilket för mig tyder på lite för mycket aktivitet där uppe mot vad jag skulle önska. Ska dessutom träffa en ny onkolog, men hon heter Nina så är säkert trevlig haha
Lite osäker känner jag mig hur som helst och har ingen direkt magkänsla vilket är ovanligt för mig.
Men håll tummarna att jag får en lika bra sommar som förra året! Jag lovar att skriva ett inlägg så fort jag orkar men var tålmodiga! Er omsorg betyder massor men ibland blir det kämpigt att försöka svara på 50 meddelanden på messenger om hur det gått... ❤️

I övrigt är väl livet som det är, vardagsbekymmer och föräldrabekymmer, men jag har lovat mig själv att bli en lite bättre kompis till mig själv. Säga ifrån. Be om hjälp. Fortsätta meditera. Ställa krav på min familj. Ta hand om mig själv och inte bara alla andra.
Jag har ju blivit rätt ’hård’ sen Augusti när livet ändrades för alltid. Jag har klippt band. Jag kan vara brutalt ärlig mot folk som inte alltid gillar att höra det. Jag tjatar om relationer och att prioritera lycka och hälsa. Nu ska jag bli lika krävande mot mig själv. Att inte alltid vara projektledare hemma. Att tillåta mig själv att vila och låta familjen äta spaghetti och köttbullar en hel vecka om jag inte orkar tänka ut nåt bättre och de inte själva styr upp nåt annat. Det är mitt löfte till mig själv efter min fina vecka.

Men hörni, vilket fantastiskt sommarväder vi har!!! Hela veckan på Frötuna var magisk och det har fortsatt sen dess! Vi hade våra väldigt goda vänner här i helgen och lördagen bjöd på ett väldigt avslappnat kolmårdsbesök. Dom hade varit på fredagen oxå så alla ’krav’ var redan gjorda. Så vi hängde i lugn och ro bara i Bamses värld och i lekparken. Så skönt! Inga tider att passa, ingen stress, inget tjat om klubba eller popcorn så fort man gick förbi ett stånd. Härlig dag helt enkelt! 

Ebbe fick Lille Skuttkram (och bamse och vargen 😊)

Idag var det 31 grader!!!! Jag har hängt i stugan nästan hela dagen, hade tänkt klippa gräset men det var för varmt! Lite ogräs fick jag rensat i alla fall. Vi har knappt hängt med där ute. Först var det svinkallt, sen smällde det bara till och blev varmt och vi har inte hunnit plantera nånting! I helgen blev tomater och paprika gjort men vi har inte ens satt potatis än! Så vi får att göra i helgen tror jag. Jag älskar hur som helst att hänga i stugan och barnen älskar det med! Och inget bråk om vilket barnprogram de ska se på Netflix. Åker tvn på finns det ju liksom bara barnkanalen ändå... De hoppar studsmatta eller badar i vattenspridaren. Lekplatsen är oxå populär men igår blev Tora arg på nån pojke som var där och ’bara lät henne gunga i bäbisgungan’. Hon är lite hetsig min unge, haha


Mina tjejer sommarhänger i stugan ❤️

Jag tyckte även det var så skönt att under min rehabvecka knappt kolla min telefon. Den låg mest på rummet. Jag kollade Facebook när jag vaknade och när jag la mig. Så i helgen och idag har den oxå mest legat och det har varit så skönt! Så svarar jag inte på meddelanden vet ni varför.

Nu ska jag sova. Ladda för en dag som jag vet kommer vara väldigt dränerande, vad svaret än blir.
Efter onken ska i alla fall jag och Mark till Bosses glassbar och antingen fira eller tröstäta Sveriges godaste glass! Är ni i Linköping är ett besök till Bosses ett MÅSTE!!! Så jäkla gott! Premiär för i år oxå.

Over and out!

4 kommentarer:

 1. Åh raring, så jäkla värd du var den veckan.
  Så glad jag blir att det finns sånt fint. Självklart ska jag skänka pengar.
  Håller alla tummar jag har för bra besked imorgon. <3
  Kram A

  SvaraRadera
 2. Grym vecka tjejen! Härligt för dig. Nya krafter i och ditt härliga positiva tänkande. Pöss på dig och familjen!

  SvaraRadera
 3. Håller tummarna för bra besked. Läkaren Nina L har jag hört ska vara bra så du är i goda händer. Jag försöker få henne men har inte lyckats ännu/Ullis

  SvaraRadera
 4. Hållit tummarns hela dagen//Ullis

  SvaraRadera