tisdag 2 januari 2018

Nytt År - Nytt liv eller hur var det nu igen?


Nu har vi välkomnat ett nytt år. Tack fan för det. 2017 var fram till Augusti ett av de bästa åren nånsin. Mycket familjetid, resa till Australien, resa till bästisen Martin på Irland, fast anställning, en fin härlig svensk sommar, familj på besök från Australien och mycket häng i stugan. Sen slog bomben ner.
Nu har jag tänkt och tänkt om lite. Har pratat mycket med en kille som för flera år sen var utdömd i den Svenska vården med en hjärntumör som inte skulle gå att bota. Han sökte alternativ och idag är han frisk. Han är vad man än tycker om alternativa vägar en stor inspiration och varje gång vi skriver blir jag så sjukt peppad och inspirerad. Han säger så extremt kloka saker! Tack Tim (om du råkar läsa det här) för de timmar du lagt på att peppa och inspirera mig!
Så i år är året jag på allvar kommer prova alternativ IHOP med cytostatika. Jag skulle aldrig välja bort traditionell behandling för alternativ men jag har hört mig för med Gill (min ängel i Australien ni vet) och hon har försäkrat att det jag tänker prova inte kommer ha någon negativ effekt på min behandling, även om hon heller inte tror den kommer hjälpa. Men hur ska jag veta om den hjälper just mig eller inte om jag inte försöker? Jag väljer att fokusera på de som verkligen lyckats med alternativ, inte fokusera på de som det inte gått bra för.
Jag vill ju liksom bara leva!
Tim pratar också mycket om psyket. Att man måste visionera ett långt friskt liv, annars sänder man automatiskt fel signaler till kroppen.
Så nu har jag övat ett par veckor redan, jag ska få barnbarn när jag är runt 60, och jag ska leva tills jag är 89! Så det så! Jag läser en bok jag blivit tipsad om många gånger, som jag haft länge, men inte börjat läsa förrän nyligen. ’Att överlista din cancer’.


Jag ska basa kroppen. Sluta med socker, gluten, mejeri och rött kött. Eller köttet tänker jag mest att jag ska minska rejält, sluta helt känns tufft just nu. Och lyssna nu; sluta med alkohol... 😳 (nu trillar kanske syrran av stolen i sorg över uteblivna vinkvällar)
Det låter som att jag dricker mängder men det gör jag faktiskt inte.
Men de där glasen vin som jag gärna unnar mig till helgen kommer jag bara unna mig vid väldigt speciella tillfällen. Jag ska unna mig livet istället för gift.
Så nu behöver jag hjälp. Hjälp från er jag träffar med jämna mellanrum. Peppning, tips på att lyckas, grymma recept på vegetarian/raw food-recept osv
Kanske inte bjuda på världens godaste sockerbomb när jag kommer på besök. Inte skaka på huvudet åt mitt infall. Jag vill verkligen satsa. Jag skulle inte må dåligt av att droppa lite kilon heller, då skulle jag kanske orka springa och ta mig igenom ännu ett vårrus! Med hjärnmetastaser! Fatta den kicken jag skulle få. Jag skulle till och med tillåta mig själv att gråta vid målgång då!

Slutet av 2017 var riktigt bra. Marks mamma är här i 4 veckor och det är så nyttigt och kul - framför allt för barnen.
Julafton var nog min bästa hittills i livet - och eftersom jag ska leva tills jag är 89 var jag inte ens vemodig. Den var bara perfekt! Jag var i Göteborg och fick hänga med min yngsta bror och halva hans familj en kväll. Jag saknar dom väldigt mycket och är så glad att vi fick ihop det! Jag fick träffa två goda vänner och deras män från Australien - god mat, superkul (ganska blöt) kväll i Västervik med sovmorgon på hotell.
Jag fick träffa Sarah som jag ’känt’ en längre tid via Facebook - en sk ’bröstsyster’. Det är konstigt att man automatiskt får ett band till andra bara för att man haft oturen att få liknande sorts cancer. Men det är faktiskt så att ingen annan riktigt förstår. Vi fikade och hade jättetrevligt och det känns verkligen som om vi känt varandra jämt.
Känner att vi kommer ses igen inom en relativt snar framtid!

Så vi välkomnade det nya året fyllda av energi. Vi hade en barnvänlig tillställning hos våra goda vänner Sandra och Martin. Barnen är typ bästisar med deras barn och det är så skönt när de leker relativt konfliktfritt så vi vuxna kan ägna oss åt god mat, dryck och meningsfulla konversationer.

Imorgon ska jag iväg till Linköping och hämta ut mer cytostatika. Jag är genomförkyld, har en pajad mage och händerna är skinnflådda, öppna sår för tillfället. Jag hoppas att det oxå hjälps av ny diet och fokus på att boosta immunförsvaret.
Jag brukar inte klaga men jävlar vad ont det gör!!! 😳

Jag hoppas ni känner samma förväntan på det nya året som jag gör! 
Kram till er alla! ❤️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar