söndag 17 september 2017

Mår bra efter Må-bra-helg!

Sitter på bussen igen, nu på väg hem från min må-bra-helg. Och vilken helg det har varit!
Har inte bara fått äta god mat, sova själv i stor skön säng, njuta av naturen i Hagaparken och promenerat runt brunnsviken, jag jag oxå haft förmånen att träffa en fantastisk ledare och inspiratör, samt fått hänga med 3 starka, beundransvärda och oerhört trevliga kvinnor i samma sits som jag!


Jag både hade och inte hade förväntningar på den här helgen, men shit alltså - jag är så glad att jag åkte! Jag har lärt mig massor! Jag har lärt mig lite smått om meditation och andning, hur man kickstartar kroppen genom att slå sig själv (!!) och mycket annat.
Jag har även än en gång tyvärr fått höra hur olik vården är runtom i landet, hur mycket vissa får kämpa MOT läkare istället för att läkarna kämpar FÖR dom. Jag är lycklig lottad, jag har inte bara haft tur med att klara mig väldigt bra genom behandlingar, men jag har mestadels stött på oerhört kompetent personal inom vården, både läkare och sköterskor. Det finns riktiga skräckhistorier där ute kan jag säga.

Jag känner nu en tacksamhet inom mig, att jag fick möjlighet att träffa dessa kvinnor, prata om svåra saker utan att vara rädd för att skrämma/såra någon, att jag fick lyssna på deras historier, förhoppningar och framtidsvisioner. Men även att bara hänga, promenera, ta ett glas vin, cykla till Mall of Scandinavia, bada i poolen, skratta!

Jag tar med mig väldigt mycket från den här helgen, jag har växt lite till som människa.
Ni som får chansen, var ni än befinner er i er sjukdom, om ni har spridd cancer, bröstcancer, annan cancer eller nån annan allvarlig sjukdom, att åka på nån form av rehab/må-bra-vistelse, ta den!
Vi var alla som var där överens om att helgen hade varit fantastisk och att den gett oss så mycket!

Tack BRO som arrangerade, tack Carolina som ledde, och stooooort tack till er 3 som delade den här helgen med mig - ni är grymma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar