onsdag 19 juli 2017

Vänskap betyder - ja, vad??

Jag fick mig en rejäl tankeställare härom dagen när jag läste min vän 1Annelis inlägg om våra moraliska kompasser och vad dom gör med oss och vad vi tror om oss själva. Jag tror mig vara en god vän, och det här inlägget handlar om det.
Jag har alltid sett mig som en ganska öppen människa. Ärlig. Jag låtsas inte att jag tycker om nån - så om jag är din vän på fb, instagram el liknande så är det för att jag gillar  dig - eller åtminstone inte ogillar dig 😜
Jag avskyr offentliga bråk på Facebook och initiativ till såna får mig att omedelbart avsluta relationer.
Jag muckar med rasistiska inlägg men i övrigt är jag en ganska anonym facebookare och om jag var besviken på en vän skulle jag aldrig skriva nåt kryptiskt om det på Facebook. Jag har nyligen avslutat en nästan livslång vänskapsrelation för att den ventilerades i Facebookvärlden istället för verkliga livet. På ett extremt omoget sätt. Då visade den personen att den är en sån människa som jag inte behöver i mitt liv. Min tid är dyrbar och jag vill inte slösa den på någon som inte ger mig nåt, nån som tömmer relationskontot på bra mycket mer än vad den sätter in.  
Men jag blir också ledsen. Uppriktigt ledsen när mina vänner inte tar sig tid för mig. För mig är morgondagen inte given. Det kanske inte blir nån 'nästa gång'. Samtidigt är jag precis lika dålig på att höra av mig själv. 
Jag blir skitledsen när folk inte hör av sig när dom är 'hemma ' i Norrköping, även fast jag själv vet hur stressande en helg 'hemma'  är. Irrationellt tänkande jag vet - men min hjärna är tyvärr inte vad den en gång var. 
Jag förstår men ändå inte.
Sen fattar jag väl att jag inte är prio ett i alla andras liv, men att försöka ses kostar inget, även om det inte går att få ihop. 2 av mina bästa vänner och jag försöker att ses väldigt ofta, sen lyckas vi väldigt sällan men vi försöker i alla fall få till det. Och krisar det så släpper dom alla måsten och finns där till 100%
Jag har kompisar som jag sätter nytt datum med varje gång vi ses, för det rinner så lätt ut i sanden annars. Livet är så och det är jag fullt införstådd med. 
Ikväll känner jag mig  hur som helst väldigt ledsen och bortvald. Oönskad till och med. 
För jag såg er och jag vet att ni såg mig... 

1 kommentar: