torsdag 1 juni 2017

La upp den här bilden idag på instagram.
För vi firar.
Jag fick bekräftat idag att ALLA mina metastaser i levern är borta.
Jag läste det här först på 1177 i tisdags kväll när vi kom hem.


Men jag kunde inte riktigt ta in vad det stod - vaddå 'således kan några kvarvarande levermetastaser icke påvisas'? Och jag förstod inte om det verkligen gällde alla metastaser eller bara de 5 som inte omnämndes vid senaste röntgen. Men min sköterska ringde idag och meddelade att min onkolog är sjuk och jag kommer få träffa en annan imorgon. Så frågade hon om jag hade sett journalen och jag pratade med henne om att jag inte kunde tro att det är så att ALLA metastaser är borta. Men jo, hon bekräftade, det är dom. Efter 7 behandlingar med Kadcyla. Fan vad jag älskar den medicinen! Jag får må bra OCH den fullkomligt slaktar min cancer.

Har fått många frågor vad det här egentligen betyder - är jag frisk? Kan jag sluta med behandling?
Nej och nej. Jag är cancerfri, men inte frisk. Cancern ligger i blodet och väntar på nästa tillfälle att slå rot någonstans. Och eftersom min cancer är väldigt envis och väldigt aggressiv kan jag inte vara utan behandling några längre stunder för då kommer den att komma tillbaka. Men jag kanske kan få 6 veckor mellan behandlingar - kanske t o m längre. Vi får se. Jag tar det med onkologen imorgon.

Men just nu känns det som att jag vunnit högsta vinsten på lotto. Jag vann livet!! Och jag ska njuta av varenda sekund som cancerfri!

5 kommentarer:

 1. Jaaaa! Fast jag inte känner dig, jag följer dig bara genom bloggen, så kom det en liten glädjetår. Härligt, njut av livet. Stor kram, heja dig!

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 3. Oj underbara nyheter!! Berätta gärna hur besöket gick sen. Kram fr mig!

  SvaraRadera
 4. Så fantastiskt! Nu kan du njuta av sommaren! Kram Annika

  SvaraRadera