söndag 18 december 2016

Snart är det jul!

Det närmar sig jul.
Underbart. Jag fick vara med ytterligare ett år.
Jag älskar julen i Sverige.
I Australien hade jag så väldigt svårt att hitta julkänslan, det är ju svårt i sol och 30 grader varmt. Jag vill ju ha snö, mörker, tända ljus, varm mat och dryck och en brasa!
Stressar inte, vi har inte köpt några julklappar i år. Vi ska ju åka till Australien på juldagen och det kostar så mycket att jag inte kan rättfärdiga julklappar också.
Och barnen får ju lite ändå av resten av släkten.
Saknar att fira lite i förväg med brorsan i Göteborg men det blev knas med ledighet och hans barnvecka, det gick helt enkelt inte att få ihop i år.
Vet inte om ni såg Nyhetsmorgon igår men där var en kvinna där som även hon har obotlig cancer. Hon gav så goda råd inför den här högtiden när folk stressar ihjäl sig. Skit i att stressa. Slappna istället av och njut och sätt dig ner och UMGÅS med de som betyder mest i ditt liv.

Biopsin gick bra. Det gjorde inte ont alls förutom bedövningen som gör ont som fan. Linda och Alexandra kom dessutom och underhöll mig på avdelningen efteråt så det gick hyfsat fort. Men vad man tänker på att man är hungrig när man tvingas ha tråkigt!
Har såklart inte fått svar än. Stressar lite över det.
US i Linköping behöver fler patologer - det är ett som är säkert.
Min behandling blev därför inställd i torsdags. För att de inte vet vad de ska ge mig. Så nu hoppas jag att svaren kommer den här veckan så att jag får behandling innan vi åker. Annars går jag 7 veckor utan behandling och det känns sådär måste jag säga.
Jag personligen förstår inte varför jag inte bara kan fortsätta på den behandling jag redan står på, den funkar ju liksom för de 'gamla' tumörerna och det känns väl som att det är bäst att hålla dom i schakt.
Men jag får förlita mig på att de vet vad de gör. Men såklart känner jag en oro över att cancern får tid att härja hej vilt i min kropp.

Men jag fick spendera hela dagen på lasarettet i torsdags i alla fall. Jag har haft ont i ryggen på högersidan ett par dagar. Och efter vårt julgodisbak i onsdags fick jag sjukt ont på höger sida, liksom inne i kroppen, där levern sitter och biopsin var gjord. Jag kunde knappt sova på hela natten och en miljon tankar flög runt i skallen. Jag ringde min sköterska på morgonen och hon bad mig komma in och träffa jourläkaren så de fick kolla. Läkaren skickade mig på akutröntgen och mycket riktigt hade jag en inflammation i levern som är orsakad av en mindre blödning. Som förmodligen orsakats av att jag inte tagit det lugnt efter biopsin. Jag bar t ex upp en 40 kg fåtölj till lägenheten dagen efter och har dragits med en jäkla hosta i flera veckor som konstant trycker ihop hela innanmätet. Så nu går jag på en veckas penicillinkur och hoppas det blir bra. Det känns faktiskt redan mycket bättre.

Idag ska Tora och jag smita iväg på lite tjejmys med min kompis Katta, vi ska tillbaka till 'Sagojul på Kolmården' för det var så himla mysigt.

Ha en fin fjärde advent alla. Ta han om varandra.

1 kommentar:

  1. Ush vilken otur med biopsin. Hoppas verkligen att du mår bättre nu och att du får ro så du riktigt ska få njuta av din resa till det soliga landet där under. Önskar dig en god jul tjejen. Styrkekramar <3

    SvaraRadera