onsdag 19 oktober 2016

Kommer du ihåg...?

På sistone har jag tänkt mycket på hur det ska bli när jag dör. 
Såklart är jag orolig för hur Mark och barnen ska få det. Men jag tänker också mycket på vad jag vill lämna efter mig, vad mina barn kommer att veta eller få höra om sin mamma. 
Kommer mina vänner finnas i mina barns liv och berätta om galenskaper jag gjort som jag inte själv kan berätta om? Som att jag blev arresterad i Bangkok eller att jag nästan drunknade på väg till Gili Islands? Eller när jag som inte kan sjunga för fem öre sjöng 'wild thing' med trubaduren på en knökfull after ski i Sälen? (Inte helt nykter såklart) 
Kommer någon berätta att jag alltid bryr mig mycket mer om andra än mig själv? Kommer nån berätta att Pearl Jam är mitt absoluta favoritband? (Och att Eddie Vedder kommer vara min i livet efter detta) 
Att jag älskar skräckfilm fast jag nästan bajsar på mig av rädsla när jag tittar på en? Att jag (enligt mig) är en jäkligt bra människa med sunda värderingar? Att Janssons frestelse är min favoriträtt? Att jag när jag var liten till min mors förskräckelse helst av allt ville bli punkare eller knarkare när jag blev stor? 
Att få låtar får mig på så bra humör som 'the lion sleeps tonight'? 
Att jag är galet förtjust i 'trash tv' - ex on the beach, real housewives, bachelor - ju trashigare desto bättre?
Att jag gråter nästan varje gång jag lyssnar på John Legends 'all of me' för att det kan vara den vackraste sång som någonsin skrivits...?
Att jag är stökig som satan?
Att jag älskar rött vin?
Att jag är vansinnigt långsint och blir jag ordentligt sviken så förlåter jag inte det?
Att jag önskar att alla (helst unga tjejer) hade samma självkänsla som jag har?
Att jag har fobi för djur med vingar? 
Att jag älskar att resa och uppleva andra kulturer?
Att Olof Palme är min idol? 
Att jag trots extrem hajfobi tog dykcertifikat vid stora barriärrevet och sen dess dykt med hajar, djävulsrockor och valhajar?
Att jag kan bli jävulskt arg?
Att jag hade turen att få se Guns n Roses live 1993? 
Att jag helst läser svenska kriminalromaner? 
Att jag ibland åker och köper 'biopopcorn' utan att gå på bio?
Att jag var livrädd för att skaffa barn och förlora min frihet - men när jag väl gjorde det insåg jag att jag gladeligen gett upp den friheten mycket tidigare? 
Att jag älskar sovmorgon? 
Att jag har insett att livet är mycket härligare när man omger sig av människor man faktiskt har ett genuint utbyte av?
Att jag älskar mina barn mer än livet självt - varje dag, med varje andetag?
Att jag inte ville nåt hellre än att få fortsätta leva... 

7 kommentarer:

 1. <3 Åhh, finaste. Visst kommer vi gemensamt komma ihåg dej, visst kommer dina nära att tillsammans väva ihop ditt liv för barnen om det behövs. Men du ska leva. Måste leva länge än.
  Men visst förstår jag din ångest.
  Jag fick själv dödsångest för nån vecka sen när jag skulle sova. Ett "tänk om" växte i min kropp och gjorde att jag knappt kunde andas, för jag måste få se vem Noah blir. Jag måste få vara med. Jag måste få veta att han blir lycklig.
  Jag tänker så mkt på dej. Älskar dej/ A

  SvaraRadera
 2. Äh men va fan. ... Det finns ju inte något annat än att du själv ska berätta allt det här som gör att du är en makalös människa. Du skickade en otroligt fin present till mig trots att vi ju faktiskt inte känner varandra. På ett plan gör vi det på ett sätt som är svårt att förklara.. men ändå. Vilken människa gör så? 1% och det är DU❤ Man ser på din facebook och här att du är otroligt älskad, rörande att se vad du åstakommit i ditt liv, det rymmer massor av kärlek. Döden kan gå och fuck it self as far as Im concerned. Kommer du till Stockholm snart?

  SvaraRadera
 3. Äh men va fan. ... Det finns ju inte något annat än att du själv ska berätta allt det här som gör att du är en makalös människa. Du skickade en otroligt fin present till mig trots att vi ju faktiskt inte känner varandra. På ett plan gör vi det på ett sätt som är svårt att förklara.. men ändå. Vilken människa gör så? 1% och det är DU❤ Man ser på din facebook och här att du är otroligt älskad, rörande att se vad du åstakommit i ditt liv, det rymmer massor av kärlek. Döden kan gå och fuck it self as far as Im concerned. Kommer du till Stockholm snart?

  SvaraRadera
 4. Jag tänker ofta på dig sedan våra vägar korsades och hur man själv skulle ta det i din situation .Jag måste säga att det är oroligt svårt att ta till sig .Om våra vägar korsas på nytt så är det meningen att vi ska det .Jag känner dig inte nu ,men din beskrivning av din själv säger mer än tusen ord .En tuff kvinna som vågar mycket och ger allt .

  SvaraRadera
 5. O älskade Nina visst kommer säkert dina barn få höra allt det där ❤️

  SvaraRadera
 6. Nina det klart att detta kommer att nämnas till barna! Fan du är ju för go att inte prata om! Underbara kvinna!!! Pöss på dig!

  SvaraRadera