lördag 29 oktober 2016

Är du nöjd med ditt liv?

Jag fick cancer när jag var 35 år. Mitt i livet. Gravid. Lycklig.
Det blev kaos såklart. Men ändå kan jag se tillbaka och känna att jag var nöjd med mitt liv. Jag hade gjort mycket av det jag önskade. Jag levde i en sund, lycklig relation. Jag hade ett jobb jag trivdes utmärkt med. Jag var omgiven av människor som tillförde något i mitt liv. Jag hade slitit hårt för trygghet för min familj och köpt hus. 
Om du får cancer när du är 35, eller nån annanstans mitt i livet. Skulle du vara nöjd då? 
Har du gjort det bästa av ditt liv?
Jag pratar inte om att resa eller simma med delfiner. Det är såklart grejer som kan vara utvecklande, jag vet att sånt har format den jag är idag. 
Men jag pratar om de riktigt viktiga grejerna. 
Är du nöjd med din relation? Eller kommer du inse att de senaste 10 åren eller kanske mer slösades bort på någon som du egentligen inte älskade? Eller att du gått till jobbet 5 dagar i veckan med tunga steg? Haft ångest varenda söndag?
Vi är bekväma. Det är så lätt att bara traska på i vardagen, tänka att det blir för jobbigt att bryta upp. Man kanske måste flytta. Göra någon ledsen. Få mindre pengar. Börja göra nåt man inte kan fullt ut. 

 Men man får bara en chans att leva. 
Ta den.


3 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Ett alldeles fantastiskt och viktigt ämne du tar upp här. Folk är så rädda för att åldras, och det enda vi önskar oss är att få leva tills vi blir gamla och grå. Jag älskar din energi och livsglädje och jag tror stenhårt på att den kommer hjälpa dig igenom det här. Du har klarat det en gång, du kommer klara det igen! Kroppen är fantastisk, tänk att vi kvinnor kan bära på dessa små underverk. Så visst fasiken ska vi då klara av en sådan här skitsjukdom. Heja dig och heja mig! KÄMPA!

  SvaraRadera
 3. Jag kan ju inte helt klara fighten tyvärr. Men jag tänkte hänga med en sisådär 20 år till minst! Du däremot kommer fixa det galant, och du har en hel armé krigare med dig på din sida!
  Kram

  SvaraRadera