söndag 31 juli 2016

Jag fick vara någon annan för en dag...

Igår var vi på ett fantastiskt bröllop i Dalarna. Traditionellt med spelemän, gospelkör och folkdräkter!
Jag var nervös innan, det var Marks jobbarkompis som gifte sig och vi kände ingen förutom brudparet. (Och inte ens dom känner jag särskilt väl)
Jag kan ju faktiskt vara väldigt blyg i såna situationer och jag kände att om inte jag kan börja prata med folk så vill jag i alla fall att folk ska våga börja prata med mig utan att elefanten i rummet står i vägen. I och med att Mark bara pratar engelska blir många direkt obekväma i vårt sällskap. Att sedan ha cancerskylten i neon hängande över mig var inget jag ville då. 
Jag är fullkomligt obekymrad över hur jag ser ut, jag har inget behov av att gömma min sjukdom men ibland är det skönt att andra inte behöver kliva över en stor tröskel för att kunna ta kontakt. Så jag bestämde att jag definitivt ville ha en av mina peruker på mig. 
Och med lite smink, hår och tuttar blev jag ju som vilken bröllopsgäst som helst!
Två helt vanliga bröllopsgäster

Vi hade väldigt trevligt hela kvällen (trots att jag var nykter och körde) och ingen undvek oss på hela tiden! 
Men så idag hände nåt. Vi hade tagit in på ett hotell där flera andra bröllopsgäster också bodde. Och när vi skulle ner till frukosten fick jag nästan panik. Jag kunde bara inte gå ner utan peruk och bröstproteser till matsalen. Det kändes som att de skulle på nåt sätt känna att jag hade lurat dom! Och jag fattar väl att ingen bryr sig, dom känner ju inte ens mig! Och de kanske skulle bli förvånade, men knappast känna sig lurade. 
Men jag kunde inte.
Jag kunde inte ens gå ut till bilen när vi skulle åka hem utan peruk.
Så från att ha en supertrevlig kväll och nästan kunna känna mig precis som förut så var jag helt plötsligt fånge i den där andra personen som inte längre är jag. Som aldrig kommer komma tillbaka.
Som jag kan sakna så innerligt.
Tänk att hon en dag skulle hindra mig från att vara mig själv en helt vanlig söndagmorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar