tisdag 31 maj 2016

Låt oss snacka lite allvar här...

Alltså kan vi prata lite om det här med rökning. Mitt inlägg triggades av en mamma som hämtade på förskolan samtidigt som mig och fasen inte hann ta två steg utanför grinden förrän hon letade fram ciggen och tvingade oss att gå rakt igenom hennes rökmoln för att ens ta oss ut från förskoleområdet. 
1 av 3 cancerfall hade gått att förebygga, BLAND ANNAT (inte enbart så flyg inte i taket nu) genom att man slutar röka. Jag skuldbelägger ingen som är rökare och fått cancer, för hen hade kanske fått cancer ändå. Jag var själv storrökare i över 15 år och kanske hade det något med min cancer att göra, kanske inte.
MEN.
Och nu riktar jag mig till alla men framför allt till er som har små barn, eller inte har barn än. 
Det är inte så jävla kul att titta på sina barn när de är 3,5 och 1,5 år och inte veta om man lever deras nästa födelsedag. Jag skulle göra VAD SOM HELST för att inte vara i den här situationen. 
Det skulle du oxå. Och du har chansen.
Fimpa.

2 kommentarer:

  1. Exakt så. Önskar detta inlägg lästes av varenda rökare som finns.Speciellt de med små barn. Jag är numera en icke rökare, men har tidigare rökt i runt 15 år. Det är det enda jag verkligen, på allvar, ångrar i mitt liv.

    SvaraRadera
  2. Men vad bra att du numer är rökfri! Varje dag räknas! 😊👏🏻

    SvaraRadera