torsdag 12 maj 2016

Håll allt vad ni har nu!

Är det nån gång jag behöver era tummar så är det imorgon. 

Jag får nämligen röntgenresultaten. 
Och onkologen kunde 'inte utläsa svaret' på rapporten utan var tvungen att prata med röntgenläkaren först. För mig innebär det såklart att det finns nånting där att ens diskutera. 
Klart jag katastroftänker. Samtidigt som jag försöker hålla mig lugn. Jag fick ju min vanliga behandling i måndags. Inte nån 'katastrof vi måste rädda ditt liv'-behandling. 
Och vad hjälper det att stressa - det ändrar ju ändå inte resultatet. Men jag kommer ändå ibland på mig själv att tänka att ikväll kanske det är sista kvällen jag går och lägger mig utan att ha kronisk cancer. Att jag kanske lägger barnen för sista gången med en verklig förhoppning om att få se dem växa upp. 
Jag ska ge fasen i att tänka så mer nu. 
Men håll nu för fan allt ni har! 

Behandling ja. Den har börjat. Satte in porten förra måndagen. Och påbörjade behandlingen i måndags. Mår som vanligt. Har varit sjukt trött ett par dagar men tror mer att det är pga sömnbrist än biverkningar av cytostatikan.
Igår fick Mark ge mig min första spruta i magen. Som ska öka de vita blodkropparna - hjälpa mig att stå emot infektioner. Man kunde visst få väldigt ont i skelettet av dom men än så länge känner jag inget. Men ska ju ta en varje kväll i 7 dagar så det kanske kommer. 

Nu väntar jag mest på att håret ska rasa. Skrev ett brev till de andra föräldrarna på dagis om vad som sker. Eftersom jag inte kommer vilja ha peruk så kommer barnen säkert fråga. Har fått väldigt bra respons från brevet, tror de andra föräldrarna tycker det är skönt att jag liksom redan brutit isen runt det hela. Så de vet att de inte behöver tassa på tå runt det stora skrämmande ämnet cancer. 

Nu ska jag hänga med mina kära en timme innan det är läggdags för både barnen och mamman.
Återkommer med rapport om resultaten inom en snar framtid! 

5 kommentarer:

 1. Håller alla tummar i världen ❤

  SvaraRadera
 2. Alltid. Tänker på dej jämt. Håller tummarna jämt. Ha din skyddsängel nära. Kram A

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har henne alltid på mig! Kram fina du

   Radera
 3. Håller tummar och stor tårna med

  SvaraRadera