torsdag 24 mars 2016

'Cancersjuk kvinna söker...'

Stick och brinn cancer! Fick en fin present av en fin vän som vet alltför väl hur livet kan ställas på ända p g a cancer...

(Varnar för obehagliga bilder längre ner i inlägget)
Var och tömde bröstet idag. Fjärde gången sedan dränaget togs bort. 
Så jäkla meckigt att behöva åka till Linköping varje gång men det gör verkligen så sjukt ont när bröstet fylls ut med för mycket blod och sårvätska! 
I måndags var det hemskt. Hela förra helgen hade jag ont och i måndags hängde jag på telefon till min kontaktsköterska kl 07.30 när det går att ringa. Jag fick tid att komma in kl 11 och vid det laget trodde jag att jag skulle sprängas! 390ml fick de ut och då var bröstet ändå långt ifrån tomt. Men det var allt hon fick ut just då.  
Det är gammalt levrat blod från blödningen som 'löses upp' nu och tar alldeles för stor plats. 
Det ser ut som om jag har ett bröst fast det ska vara helt platt.
Inte särskilt platt och väldigt blåslagen
Fint ärr ändå

Idag tömde vi ytterligare 250ml.
Min sköterska trodde jag skulle få komma tillbaka ett par gånger till innan det är helt borta. 
De kör in en fet jäkla nål rätt in i bröstet och 'suger' ut vätskan med en spruta. Det låter nästan som den där slemsugen man har i munnen när man är hos tandläkaren! I måndags höll jag på att svimma bara för att jag visste vad de gjorde, ljudet är vidrigt och jag kallsvettades som aldrig förr. 
Idag kände jag hur nålen gick in - vanligtvis känns det ingenting få alla nerver är avskurna men idag gjorde det så sjukt ont när nålen gick in att jag kände mig svimfärdig igen! 
Inte så skönt att köra in den där nålen

Hursomhelst är det så skönt när det är tömt och idag njuter jag med ett glas vin i soffan. 
Fortsätter tjata om remiss till röntgen men de verkar vara extremt ovilliga att skriva en. De tänker att eftersom lymfkörtlarna inte visade cancerceller så är risken för spridning minimal. Men de ser ju bara den här nya tumören. 
Jag är ju orolig att den gamla har spridit sig,
De säger att om jag inte får röntgen nu så kommer ändå onkologen att skriva en. Men jag tycker ju att, a) det vore smidigt att ha all info om min cancer när jag ska till onkologen den 12 april, b) slippa ta ledigt en dag från jobbet för att röntgas - ge mig röntgen NU när jag ändå är sjukskriven!!! Sköterskan (som jag för övrigt tycker så sjukt mycket om nu för tiden) lovade att framföra mina önskemål men i slutänden är det ändå upp till kirurgen vad de bestämmer sig för att göra. Att det ska vara så svårt att lyssna på patienten!!

Pratade även med försäkringskassan häromdagen. Frågade lite om förebyggande sjukpenning.
Jag vill ju gärna jobba i sommar om jag kan. Dels för vår ekonomi men mest för min mentala hälsa.
Och jag fattar ju att jag är sjukt oattraktiv på arbetsmarknaden som det är nu. 'Hej jag har cancer och kanske behöver vara hemma en eller flera dagar i veckan men vill du anställa mig i sommar?' Det säger sig ju själv att det blir svårt att hitta nåt.
Plus att jag är så begränsad med vad jag kan göra. Kommer ju i och med cellgifter vara infektionskänslig så allt inom vården går ju bort. Det är ju där det är lättast att få nåt.
Men med förebyggande sjukpenning kanske jag har en chans. Då behöver inte arbetsgivaren betala sjuklön, och jag får inte karens varje gång.
Jag kanske kan få en praktikplats genom arbetsförmedlingen i alla fall. Jag vill ju jobba. Klart det skulle vara underbart att vara ledig en hel sommar med mina barn men det blir så lätt att man fastnar i cancerträsket då. Att man fastnar i illamående och trötthet. Att hålla igång var bästa medicinen under förra behandlingen och det känns som om det är det som är bäst den här gången också. Sen kanske jag mår skit eller blir så trött att det inte går att jobba. Men jag vill ändå ha som mål att det är jobba jag ska. 
Kontorsjobb vore toppen. Vet ni nån som behöver nån som är en jävel på kundservice kan ni ju höra av er! Helst om det är en tjänst som man skulle kunna sköta hemifrån i nödfall! ;-)
Sen hoppas jag såklart på nuvarande jobbet igen till hösten men jag förstår om de behöver nån mer 'pålitlig' där också. Mitt vikariat började ju liksom med cancer och en jäkla massa frånvaro.

Bajscancer. Försvinn ur mitt liv.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar