torsdag 2 juli 2015

Glad sommar!

Nu var det ju ett bra tag sen jag skrev - fick en påminnelse av min läsare Madeleine att jag inte skrivit på länge! 😃
Är i stort sett färdigbehandlad (förutom en injektion i benet en gång var tredje vecka till och med januari). Blev rejält brännskadad av strålningen och har haft skitont och varit sårig fram till för nån vecka sen. Det vill jag inte göra om känner jag... Har träffat min nya läkare och jag gillade honom skarpt! Han kommer från Irak och har bara varit i Sverige i 4 år så jag hade emellanåt lite svårt att förstå honom men jag kände väldigt stort förtroende för honom så det känns som att jag är i goda händer! För övrigt drabbar den här JÄVLA cancern alldeles för många människor, har blivit riktigt förtvivlad över en drabbad liten kille nyligen - även om den lille kämpen definitivt kommer gå vinnande ur striden så har han och hans fina familj ett par väldigt tuffa år framför sig. Bajscancer - gå och dö med dig!
Så vad har annars hänt sen sist?
VI HAR FLYTTAT TILL SVERIGE!
Alltså jag är så lycklig! Det känns så rätt!
Nu letar vi boende för fullt - vi hittade vårt drömhus till salu och förbannade oss själva att vi inte har sålt vårt hus så vi kunde ha en saftig kontantinsats. Så vi letar alltså efter nåt att hyra. Så vet ni något runt Blacka/Kimstad/Norsholm/Skärkind hojta gärna till! Helst hus men radhus funkar oxå.

Flytten gick väl ganska smidigt ändå. Vi är verkligen 'sista-minuten'-människor och det blev rejält stressigt de sista dagarna men vi kom i alla fall iväg. Vi har fått hyresgäst till huset oxå så nu betalar nån annan av vårt lån vilket känns skönt!

Barnen skötte flygresan galant. Allt gick smärtfritt tills vi kom till Berlin och de helt plötsligt inte hittade nån biljett för Ebbe till Stockholm. Vi tjafsade och tjafsade med en sjukt otrevlig team leader som sa att det var VI som hade gjort fel och att vi var tvungna att köpa en ny biljett till Ebbe.
När vi redan missat planet erkände de att det var hon som hade haft fel. Då var det redan för sent och de bad ändå knappt om ursäkt. De satte oss på nästa plan 4,5 timme senare! Jag kommer aldrig mer flyga Air Berlin - det är nåt som är säkert.

Här hemma har vi bara njutit av familj och vänner. Och pratat med myndighet efter myndighet om allt möjligt. Det visar sig näst intill omöjligt att skaffa något så enkelt som ett bankkonto! Men nu har vi i alla fall ett konto och mobiltelefoner!
Mark har precis fått sitt personnummer så han har kunnat skriva in sig på försäkringskassan och ansöka till SFI. 

Vi har även hunnit med att fira Anna på studenten, fira midsommar i 12 grader och spöregn och så hängde vi 3 ljuvliga eftermiddagar på Bråvallafestivalen!
Vi har sett så många bra band men höjdpunkterna var helt klart Lasse Winnerbäck, Robbie Williams och Kent.
Jag körde alla 3 dagarna så jag var ju inte bakfull men ruskigt sliten kan jag säga. Det är inte ofta jag är uppe till 3 på nätterna för att sedan gå upp med barnen tidigt! Och kroppen! Trodde min rygg skulle gå av sista kvällen!
Men hade så sjukt kul och sprang på så många gamla kompisar! Sjukt lyckad helg! 
Fina brorsdottern Anna tog studenten
Midsommarlunch med nubbe till de modiga!
Ingen midsommar utan ponnyridning!
Festivalmat - älgkebab med lingondressing! Så sjukt gott!
Festival-snygg!
Fick hänga med bästisen Max en hel kväll!
Kung Robbie
Tack för i år Bråvalla!

Vi har oxå hunnit med att fiska, plocka blåbär och kantareller och mata änderna vid strömsrundan.
Bandits himmelrike!
Blåbär överallt mamma!
Storfiskarna!
På väg att mata ankorna!

Och nu har värmen kommit oxå. Idag har vi hängt i S:t Anna Skärgård. Vi skulle ha tagit båt ut till Harstena men då Tora blev åksjuk och kräktes i hela bilen blev vi fördröjda och missade båten med 3 minuter! Men vi hade mysigt ändå, åkte till en strand och Tora var i och badade i nästan 4 timmar! Vi turades om att bada med henne och att hänga med Ebbe i skuggan men lyckades ändå bränna oss lite på axlarna. TROTS solskyddsfaktor 30 (ni är väl noga med solskydd??!!)
Sanden i S:t Anna skärgård
Den här godingen fick hänga i skuggan

Nu blir det att kasta den stora ungen i säng, imorgon väntar bad igen på hemmaplan och sen grillhäng med BÄSTA brudarna Camilla och Katta och deras familjer! Jag längtar så jag nästan spricker!

1 kommentar: