tisdag 10 februari 2015

Frihet?

Så igår fick jag då det fantastiska beskedet att mina svar från röntgen inte visade någon spridning av cancern!
Det betyder inte att jag är cancerfri - jag ligger fortfarande i en högriskzon de kommande 4,5 åren att utveckla metastaser men vi vet i alla fall att det vi fokuserar på är att hålla cancern borta - inte döda eller kontrollera celler som redan finns.
Hade mitt fall varit 'normalt' hade jag kunnat få detta besked redan för 5 månader sen när jag fick min diagnos, men eftersom jag var gravid kunde jag inte göra någon av de röntgen som behövdes. Därför är ju det något som har funnits i mitt bakhuvud hela tiden, man har ju liksom gått och varit nervös över att skiten redan hade spridit sig! 
Men nu vet vi alltså att så inte är fallet - det finns helt enkelt INGEN CANCER I MIN KROPP! 
Alltså känslan som infann sig när min vän Gill (som jobbar på onkologen) kom och höll mig sällskap när jag fick cellgifter och berättade är obeskrivlig... Det bubblade i hela kroppen!
Jag skulle ju dessutom inte få svaren förrän på torsdag så jag var inte alls förberedd. Lycka på hög nivå!
Jag ringde till Mark direkt och på vägen hem köpte jag blommor till mamma och så grät vi floder av lättnad!
Mark och jag gick ut och käkade tapas och drack vin för att fira. 

Den här veckan har varit den bästa på länge, efter min röntgen i måndags var jag tvungen att ta in på hotell då jag inte fick vara nära barnen då kontrastvätskan gör mig radioaktiv. Jag gjorde det bästa av situationen och handlade goda snacks och checkade in runt kl 16. Jag körde hemma-spa med manikyr, pedikyr och ansiktsmask! Jag tog en långpromenad och lyssnade på podcast. 
Jag gick ner till baren och beställde ett glas rött, då jobbade min kompis Mel där!
En timme senare knackade det på dörren och jag fick en frukttallrik av management som då hade hört av Mel varför jag var där. 
Jag sov i 11 timmar! Utan att röra mig!!! Väldigt välbehövligt... 
När jag checkade ut kom managern ut och bad om att få mitt betalkort så de kunde betala tillbaka kostnaden för rummet, för de ville så gärna hjälpa oss genom att bjuda på min hotellnatt! 
Alltså generositeten från alla håll är överväldigande.

Välgörenhetssidan #RunningForNina har minst sagt varit en succé!
Jag är så oerhört överrumplad över hur stort det blivit - över 6000 dollar! 
Mark hade ju sagt att han skulle göra ett eget triathlon och i söndags var det dags! Så sjukt stolt över honom - han simmade 1km, cyklade terräng 35km och sprang 21km på under 4 timmar (3:51:06)!
Vilken bragd!

Så jag har känt ett enormt stöd sen mitt förra inlägg, och det har varit en riktig boost, jag mår idag bättre än på väldigt länge, dels pga positiva besked men oxå för att jag är hög på kärlek från alla er! 
Så TACK för att ni bryr er - om ni bara visste vad det betyder!

1 kommentar:

  1. Det här är underbara nyhetet, förstår din glädje.all lycka till din familj.🌺🌺🌺

    SvaraRadera