torsdag 22 januari 2015

Ebbe Jett Tobin...

Då var han äntligen här - vår lilla Ebbe! 
Vilken chock jag fick att det var en pojke, var HELT inställd på att det var en tjej! 
Kärlek vid första ögonkastet

Förlossningen gick bra men var väldigt annorlunda mot min förra. Att bli igångsatt är väldigt intensivt måste jag säga. FY FAN vad ont det gjorde! 
Hade jag vetat hur det skulle bli hade jag nog velat haft ryggmärgsbedövning trots allt, men det gick bra ändå med en morfininjektion och lustgas... Men jag kände ett antal gånger att jag bara ville ge upp! Mark var som vanligt en klippa och vår barnmorska Alison var fantastisk!! De peppade mig igenom den värsta smärtan och när jag väl började krysta var han ute på 3 krystningar! Och 9 timmar allt som allt ska man väl inte klaga på! 

Mark tog emot honom när han kom ut och han var så liten, så liten! Han vägde 2900g och var 51cm lång. Han är lång och mager, precis som pappa!
Han har massor av ljusbrunt hår och är såklart bedårande! 
Mark med sina grabbar

Eftersom vi måste ge ersättning så fick vi åka hem redan dagen efter då de är säkra på att han kommer gå upp i vikt  som han ska och hans blodsocker var bra. Men han ska matas var tredje timme i ett par veckor tills han knubbat till sig! Då är det skönt med ersättning så vi kan turas om att mata! Mark tog bägge nattmatningarna inatt så jag fick sova nästan 8 timmar på raken! Det var skönt efter ett par slitiga dygn med förlossning och när jag var ensam på sjukhuset!
Tora är lite osäker på den här främlingen

Idag har vi bara varit hemma och slappat, tagit Ebbe på sin första promenad och gett honom hans första bad! Var tvungen att be mamma vara barnvakt en snabbis oxå så vi fick åka och handla kläder - han drunknar i allt vi redan hade! 
Tora är nyfiken men försiktig, inte alltför intresserad om han inte illvrålar, då blir hon lite stressad och undrar varför Ebbe är jätte, jätteledsen...? Goa unge, hon kommer bli en fantastisk storasyster! 

Imorgon ska vi ta tag i allt det praktiska med att registrera hans födsel och lämna in papper för föräldraersättning. 
Ingen knubbis här inte

Babybubblan är definitivt ett välkommet inslag i livet! 

3 kommentarer:

 1. Grattis till en underbar söt gosse💐💐💐💐

  SvaraRadera
 2. Stort grattis till lilleman! Otroligt söt❤️. Hälsningar Marianne (som du inte känner��)

  SvaraRadera
 3. Så lycklig för er. För er alla. Vilken goding.
  Å vilken familj han fått lilla Ebbe. Ser fram emot att få träffa honom.
  Puss

  SvaraRadera