tisdag 12 februari 2013

Sagostund , strandbesök och blondiner!

Det har faktiskt hänt grejer sen sist jag skrev!
Tora har badat i havet är första gången! Vi tog med henne in till Newcastle Beach i fredags där dom har som en 'pool' där det kommer in havsvatten för barn. Vi tog på henne badkläderna vi köpt och doppade tårna; oj, oj, oj vad hon skrek! Haha
Vattnet var nog i alla fall 22-23 grader men det är klart, jämfört med hennes badbalja var det ju jättekallt! Hon tyckte inte om det i alla fall men vi får fortsätta att prova tills hon vänjer sig. Babysteps helt enkelt!
Mamma var i Canberra i helgen med Marks föräldrar så det var bara vi och Jack hemma. I lördags åkte vi till Cherry Blossom Markets, en marknad som är en gång i månaden som är jättemysig, dom har mest barngrejer och hemlagat snask såsom sylt och cupcakes, jag köper nästan aldrig nåt men tycker det är så mysigt att bara gå där och strosa! Vi köpte chilijam och rödbetssalsa, var hur gott som helst på våra burgare på kvällen!
Efter marknaden åkte vi till Bar Beach där dom hade nån skateboardtävling, var massor med folk och vi hade riktigt trevligt. Mark och Jack badade en sväng oxå.

I söndags tog vi med hundarna till hundstranden en sväng så dom fick leka av sig lite, vi tar inte med dom dit så ofta längre eftersom vi kan ha dom på 'våran' strand istället men det är bra att träna framför allt Bandit med andra hundar eftersom han blivit ganska osocial sen vi skaffade Leon. Dom hade jättekul och Tora och jag höll oss under parasollet och tittade på.I måndags åkte vi in och träffade folk från den skandinaviska klubben som finns här i Newcastle. Var faktiskt jättetrevligt och vi lärde känna både andra mammor och barn. Dom träffas varje måndag och fredag så ska försöka gå minst en av de dagarna varje vecka! Bra för barnen att öva på sin svenska och trevligt för mig att lära känna folk! Jag känner att min blyghet börjar försvinna och det har blivit lättare att bara kallprata med folk vilket är bra!

Igår var det dags för baby book time på biblioteket. Det är sagostund för bebisar mellan 0 och 2 år. Jättekul, Tora verkar till och med uppskatta det nu, vi körde ramsor och dansade och lekte med bjällror. Förra gången vi var så var hon bara 5 veckor så inte så medveten så den här gången var det mycket bättre!

Igår kväll stack jag iväg och tränade igen, Mark följde med den här gången. Vi hade mini challenge, vi gjorde en mini challenge första veckan där man springer ett varv runt planen, sen gör 20 knäböj och 5 burpees, så kör man så många varv man hinner på 15 minuter. Sjukt jobbigt! Första gången gjorde jag 4 varv men igår hann jag med 5 och trekvarts varv. Det är tydligen en ökning på 37,5% så det år man ju vara jättenöjd med! Mark var en jävla maskin och körde 8 varv!! Mycket imponerande får jag säga!

Var iväg i morse oxå och tränade så nu värker hela jäkla kroppen haha!
Idag har vi en hemmadag med städ och tvätt, inte så kul men en nödvändighet emellanåt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar