torsdag 17 januari 2013

Hemlängtan!

Jag längtar så sjukt mycket tills vi ska åka hem till Sverige i sommar! Om exakt 5 månader idag kommer vi till Norrköping!
Ska bli så fantastiskt att hänga med familj och vänner och låta dom träffa Tora!
Längtar faktiskt oxå till att spendera 1,5 dygn i Bangkok på vägen; massage, shopping och grön curry säger jag bara!

Sitter och kollar på nya säsongen av American Idol nu, inte illa faktiskt, en del av historierna bakom människorna är så vansinnigt sorgliga - det är nog inte lätt att växa upp i det fattiga USA.
Känner bara hur otroligt lyckligt lottad jag är som växt upp i ett land som Sverige, med fri skola med SKOLMAT och en väldigt massa andra fördelar som A-kassa, föräldrapenning och sjukpenning.
Tyvärr har ju  välfärdsklimatet ändrats även i Sverige, folk blir utförsäkrade till höger och vänster och fattigdomen och samhällsklyftorna har ökat. Barnfamiljer lever i fattigdom och dom rika blir bara rikare med en mängd avdrag man inte ens skulle kunna utnyttja om man inte redan hade en väldigt god ekonomi.
Väldigt upprörande och jag hoppas och tror att alla som inte tillhör överklassen i Sverige men ändå röstade på moderaterna för att gynnas med ett par extra hundringar i plånboken känner nån som har utsatts för det hårda klimatet och kanske blivit utförsäkrad och TÄNKER OM TILLS NÄSTA VAL!

Dom som röstade på SD tänker jag inte ens nämna för jag tror verkligen att ingen jag känner kan ha röstat på dom, för människor med en sån människosyn hoppas jag att jag inte känner!

Jag hoppas hur som helst att Sverige fortsätter vara ett land som jag kan vara så evinnerligt stolt över som jag är, och som jag kan längta hem till!

Emelie skrev ett fantastiskt inlägg om socialdemokratin i sin blogg - läs och förstå vilka fantastiska visioner vårt land en gång hade - kan vi inte alla bara bestämma oss för att Socialdemokraterna får tillbaka makten vid nästa val?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar