torsdag 17 januari 2013

Hela landet brinner!

Idag har vi ännu en dag när det är över 40 grader! Har suttit och kollat på Nyhetsmorgon här och det är så tragiskt med alla bränder överallt. Bara i New South Wales där vi bor är det fortfarande över 150 bränder varav ca 20 härjar helt utom kontroll. 59 hem har brunnit ner hittills och tusentals djur, både vilda, husdjur (främst katter) och boskap har dött!

Sen är det ju så sjukt att dom tror att en tredjedel av bränderna är anlagda. Vad är man för idiot om man gör så? Många av dom som dom har tagit på bar gärning har varit ungdomar mellan 11-17 år. En 11-åring blev släppt från sin rättegång helt utan straff för att 'han var för ung för att förstå konsekvensen av sin handling' - men vad fan lär dom sig av det? Om han inte förstod konsekvensen innan får man väl se till att han lär sig det nu??
Låt honom sätta på sig full mundering och hjälpa till att släcka bränder. Det är nog JÄVLIGT skrämmande att vara nära en sån brand, i hettan och allvaret och jag tror att om han fick göra nåt sånt skulle han ALDRIG mer leka med eld!

Som tur är har vi inga bränder precis i närheten där vi bor, men det kan ju ändras när som helst, och det är ju inte utan att man blir lite nervös, vi har ju bara en väg in till vårt område så om det börjar brinna utmed där är vi ju liksom fast här... Så i eftermiddag ska det dansas regndans, håll tummarna för att gamla nordiska traditioner funkar... :-DInga kommentarer:

Skicka en kommentar